PrekoBare.com

Ulazak u Kanadu uz negativan PCR test

Kanada je uvela niz mera u borbi protiv pandemije, kako bi suzbila širenje virusa i očuvala zdravlje svih građana. Takođe je i jedna od prvih država koje su postepeno otvorile svoje granice kako bi život mogao da se nastavi ustaljenim tokom.

Po otvaranju granica za međunarodne studente i druge izuzete kategorije uspostavljen je jasan protokol za ulazak u državu i koraci koje je potrebno napraviti kako bi se moglo bezbedno boraviti u Kanadi.

Još jedna od takvih mera je doneta 31. decembra i stupila na snagu 7. januara 2021. godine.

Svi putnici, stariji od 5 godina, koji dolaze u Kanadu vazdušnim putem moraju imati negativan PCR test kako bi im ulazak u državu bio odobren. Ova mera je uvedena kako bi se minimizovao broj uvezenih slučajeva virusa Covid19 i njegovih novih sojeva i kako bi se sprečilo širenje zaraze vazdušnim putem.

Putnici moraju imati PCR test odrađen u zemlji iz koje dolaze pre ukrcavanja na avion i taj test mora biti odrađen najviše 72 sata pre putovanja. Zvanični dokaz o negativnom rezultatu testa putnici moraju da daju na uvid aviokompaniji pred ukrcavanje, kako bi im ulazak u avion bio odobren.

Svi putnici koji imaju negativan test i odobren ulazak u Kanadu i dalje će morati da prođu kroz karantin u trajanju od 14 dana po ulasku u Kanadu.

Dodatna mera je po rečima zvaničnika još jedan sloj zaštite kojim se sprečava ulazak virusa u Kanadu i omogućava očuvanje javnog zdravlja i bezbednosti, što je zajednički cilj svih građana.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net