PrekoBare.com

Ukida se uslov vakcinacije za putovanje u Ameriku

Nacionalna vanredna situacija zbog korona virusa u Americi uvedena je 2020. godine. Vlada SAD-a je od 2021. godine zahtevala da međunarodni posetioci budu potpuno vakcinisani da bi ušli u zemlju radi odmora i turizma i ovo ograničenje o putovanjima za nevakcinisane putnike jedno je od retkih koje se još uvek održalo na snazi.

Kako se situacija sa korona virusom značajno smirila, administracija sadašnjeg američkog predsednika, Džozefa Bajdena, saopštila je da će 11. maja 2023. ukinuti vanredno stanje proglašeno zbog epidemije kovida-19, kao i mere koje su trenutno na snazi. Tako da, počevši od 12. maja 2023. godine putnici više neće morati da ispune uslov vakcinacije za ulazak u Ameriku.

Ukoliko putujete u Ameriku pre 11. maja ili 11. maja i dalje morate biti potpuno vakcinisani odgovarajućom monovalentnom ili bivalentnom dozom vakcine da biste ušli u zemlju jer će trenutne mere važiti do kraja tog kalendarskog dana.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net