PrekoBare.com

Duži Post-Graduate Work Permit za međunarodne studente u Kanadi

Kanada je najavila dodatne pogodnosti za međunarodne studente koji studiraju u zemlji. Nedavno diplomiranim međunarodnim studentima će biti ponuđena prilika, da duže ostanu i rade u Kanadi, saopštila je vlada.

Međunarodni studenti koji imaju Post-Graduate Work Permit koja ističe između januara i decembra 2022. godine kvalifikovaće za dodatnu otvorenu Work Permit koja važi do 18 meseci prema novim merama koje je odredila kanadska služba za imigraciju, izbeglice i državljanstvo 22. aprila.

Ova politika je postavljena u cilju rešavanja problema nedostatka radne snage, pri čemu je broj slobodnih radnih mesta u Kanadi u januaru dostigao 900.000, delimično kao rezultat ograničenja imigracija tokom pandemije. U saopštenju, kanadska služba za imigraciju, izbeglice i državljanstvo je takođe izjavila da će ovo „omogućiti kandidatima za vizu da nastave da doprinose kanadskoj privredi, što će pomoći u rešavanju problema nedostatka radne snage, dok oni dobijaju značajno radno iskustvo i pripremaju svoje Express Entry profile.

Vlada procenjuje da oko 95.000 Post-Graduation work permita ističe između 31. januara i 31. decembra 2022. godine i da će do 50.000 kandidata imati koristi od ove privremene politike. Ona treba da počne na leto 2022. godine i kanadska služba za imigraciju, izbeglice i državljanstvo navela je da „istražuje pojednostavljen, brz proces za ovo“, a detalji će biti dostupni u narednim nedeljama.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net