PrekoBare.com

Studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD

Stejt department SAD-a je 23. decembra 2022. godine objavio da je državni sekretar produžio ovlašćenja konzularnih službenika da ne zahtevaju lični intervju za vizu do 31. decembra 2023. godine, što znači da studenti i u 2023. ne moraju da odlaze na intervju u Ambasadu SAD-a.

Skoro 7 miliona neimigrantskih viza izdato je u 2022. godini bez odlaska na intervju, a sve u cilju smanjenja vremena čekanja koje se prolongiralo zbog Covid-19 pandemije.

Pored studenata, ova mogućnost odnosi se i na aplikante za J i M vize, koje su potrebne onima koji planiraju da idu na Vocational programe i Work&Travel, kao i za još neke tipove viza za SAD.

Prethodni ustupak o neodlaženju na lični intervju za one koji obnavljaju bilo koju vrstu vize u nekoj od ovih kategorija u roku od četrdeset osam meseci od isteka prethodne vize ostaje na snazi do daljnjeg.

Stejt department ipak upozorava aplikante za vizu da će u nekim okolnostima i dalje biti potrebni lični intervjui i podstiče svakog aplikanta za vizu da proveri na sajtu američkog konzulata koji će obraditi aplikaciju kako bi potvrdio informacije u vezi sa neimigrantskih uslugama.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net