PrekoBare.com

Nove mere u vezi uslova za Post-Graduation Work Permit za Kanadu

Mnogi potencijalni međunarodni studenti koji bi želeli da studiraju u Kanadi ove jeseni suočavaju se sa neizvesnošću zbog ograničenja putovanja. Imigraciona služba Kanade je prepoznala ovaj problem i 26. avgusta uvela je 3 nove mere u vezi podobnosti za apliciranje za Post-Graduation Work Permit za studente koji svoje studije započinju online.

Ove promene se sprovode kako bi se obezbedila veća fleksibilnost pravila o podobnosti za apliciranje za Post-Graduation Work Permit za studente koji moraju ili žele da započnu svoje kanadske studijske programe online iz inostranstva usled pandemije i nemogućnosti putovanja u Kanadu.

Tri promene koje se uvode:

  • Studenti sada mogu da studiraju online iz inostranstva do 30. aprila 2021. bez uticaja na dužinu trajanja buduće post-graduation work permit, pod uslovom da je na kraju 50% studijskog programa završeno u Kanadi.
  • Studenti koji su upisali studijske programe koji traju od 8 do 12 meseci koji počinju u periodu od maja do septembra 2020, mogu da završe studije online i da i dalje budu podobni za apliciranje za Post-Graduation Work vizu.
  • Studenti koji su upisali program koji je počeo u periodu od maja do septembra 2020, i studiraju online do 30. aprila 2021, a koji su upisali vise od jednog studijskog programa nakon kojih su podobni za apliciranje za Post-Graduation Work Permit, mogu da kombinuju trajanje studijskih programa prilikom apliciranja za PGWP dok je najmanje 50% ukupnog trajanja studija završeno u Kanadi.

Kako bi bili podobni za ispunjavanje ovih uslova, studenti su u obavezi da podnesu zahtev za study permit, odnosno apliciraju za studentsku vizu pre početka studijskog programa na proleće, leto i jesen 2020, ili zimu 2021. Studentske vize moraju biti na kraju odobrene kako bi dalje mogli da apliciraju za Post-Graduation Work Permit.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net