PrekoBare.com

Objavljena lista škola čiji studenti mogu da putuju u Kanadu

Kanada kao jedna od najpopularnijih destinacija za studiranje od 20. oktobra 2020. godine postepeno otvara svoje granice za međunarodne studente, na osnovu odluke njihove Vlade.

Imigraciona služba Kanade je 21. oktobra objavila listu institucija čijim studentima se odobrava ulazak u državu. Ova lista će se menjati i dopunjavaće se novim obrazovnim institucijama koje u međuvremenu ispune uslove da bi njihovi studenti mogli da doputuju u Kanadu.

Da bi studenti mogli da putuju u Kanadu na studije potrebno je da ispune određene uslove. Pre svega je potrebno da imaju odobrenu studentsku vizu, a zatim je potrebno i da se njihova obrazovna institucija (DLI) nalazi na listi odobrenih institucija čijim studentima se dozvoljava ulazak u državu.

Da bi institucija ispunila ovaj uslov potrebno je da razradi detaljan COVID-19 plan i taj plan mora biti odobren od strane provincijske vlade.

COVID-19 plan se tiče prevencije širenja virusa, očuvanja zdravlja studenata i zaposlenih, kao i načina na koji će obrazovna institucija pomoći studentima da organizuju obavezni karantin od 14 dana po dolasku u Kanadu.

Spisak obrazovnih institucija sa odobrenim COVID-19 planovima možete pogledati ovde.


Elena Simic
Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u inostranstvo, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Studiranje u Kanadi, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji i Evropi, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net